Extra Informatie

 

ProVoet Certificering

Vreemd genoeg blijkt nog steeds maar een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen. Terwijl we dit deel van ons lichaam toch erg zwaar belasten!
Daarom is het ook logisch dat uw voeten extra aandacht verdienen. Want u kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. 


Wat doet een pedicure precies?

Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en nagelproblemen oplossen. Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot hun taak. En als verwennerij is er na afloop van de behandeling een fijne afsluiting voor de cliënt met een voetmassage.

 

Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet pedicure?

ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden. De meeste gediplomeerde leden voeren het logo van ProVoet op hun gevelbord, afsprakenkaartjes of op hun website en werken net als ik volgens de Code van Hoofdbedrijfschap Ambachten, www.hba.nl.

 Deze Code bundelt richtlijnen en voorschriften voor de uitvoering van het voetverzorgingsbedrijf en ziet toe op het gehele bedrijfsproces, vanaf het eerste klantcontact tot de nazorg zoals behandeling van klachten.

Persoonlijk Motief

Mijn motivatie om een pedicure praktijk te starten is ontstaan uit mijn interesse voor het menselijk lichaam en met name het bewegingsapparaat. Deze interesse is mede gevoed door mijn achtergrond Fitness Instructrice (Fitvak) en Bewegingstechnologie en ben nu in een levensfase waarbij ik een optimale balans heb gezocht tussen mijn interesses, werk, zelfstandig ondernemen en mijn gezin.

 Het geeft mij veel energie om een toegevoegde waarde te kunnen hebben aan de gezondheid en welzijn van anderen en om dit te kunnen realiseren vanuit een eigen praktijk aan huis.